accionesigualdad

Xirivella: Exposición ‘Camí cap a la Igualtat’

In Exposiciones on 1 marzo 2009 at 10:01 pm

El dia 5 de marzo de 2009, a las 19.30 h. se inaugurará la exposición Camí cap a la igualtat”, en la Casa de la Cultura, de Xirivella, Plaça de l’Església,1 Tel. 963830906, que estará expuesta hasta el 20 de marzo.

En el acto de inauguración participarán:

  • María Luisa Moltó Carbonell, Doctora en Economia. Directora de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona de la Universitat de València.
  • María Ángeles López Artiga, compositora e intérprete, Catedrática del Conservatorio Superior de Música de Valencia.

Y el dia 9 de marzo de 2009, a las 19 h. en la Casa de la Cultura, se organizaŕa una Mesa redonda sobre ‘Cómo ha sido y es el camino hacia la igualdad’

Con la participación de:

  • Carmen Castro, Economista, Experta en Políticas de Género.
  • Elisa Sanchis, Bibliotecaria de la Direcció General de la Dona i per la Igualtat.
  • Rosana Montalbán, Asociación A Contracorrent
  • Monse Vilar, Asociación de Mujeres Jóvenes, ‘Las Moiras’
  • Celia Chofre, Colectiu de Dones ‘Victoria Sau’
  • Carmen García, Colectiu ‘Dones en Acciò’

Esta exposición es un obra colectiva realizada por diverses asociaciones de mujeres a través de la Coordinadora de Dones per la Igualtat de Xirivella: Espai Violeta, Col·lectiu Feminista Victoria Sau, AMSOL, i Dones de Xirivella en Acció. Además, han participat en su realización: Espai Violeta de Mislata, Dones Progressistes de Picassent, Asociación Profesional de Agentes de Igualdad de Oportunidades de la Comunidad Valenciana, Las Moiras de Valencia y l’Àrea de la Dona de la Intersindical Valenciana.


L’exposició consta d’un conjunt de 59 biografies de les dones més significatives de la història del feminisme, en totes les seues vessants: feminisme il·lustrat, feminisme per l’emancipació, per la reforma sexual, per la reforma social, per la pau…i, dones que varen ser les primeres en demostrar que també podien ser grans científiques, compositores, escriptores… en un espai temporal que va des del S. XVIII, amb Olympe de Gouges i la Revolució Francesa,  al S. XX amb Simone de Beauvoir.

El resultat d’este treball d’investigació, realitzat al llarg d’un any,  s’ha concretat en la impressió a color, sobre cartró-ploma, de les biografies que acompanyades de les corresponents  fotografies  oferixen una bellíssima i desconeguda perspectiva  de la història invisibilitzada de les dones.

Vos proposem que transmeteu a totes les vostres companyes i companys, la importància de visitar esta exposició,  i de reflexionar sobre  les dificultats que han hagut de superar les dones en el difícil camí cap a la igualtat.

Esta exposició és de caràcter itinerant, i estarà a disposició de les organitzacions que la sol·liciten. Si desitgeu una col·laboració més personalitzada o voleu concertar una data per a exposar-la en la vostra població, podeu posar-vos en contacte amb la Comissària de l’Exposició: Carmen García Albero, E-mail:  carmen[@]donesenaccio.com.

Deja un comentario